Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Untitled Document

Ne gasiti aici

Zona face parte din Ţinutul Pădurenilor, o arie geografică omogenă de o excepţională valoare peisagistică şi folclorică.

pan_padureni1Relieful este predominant de dealuri în zonă colinară. Peste 70% din suprafaţă este cuprinsă în masivul Poiana Ruscă. Diferenţele de altitudine sunt de la 250 m (Teliucu Inferior), până la 1300 de metri (Vf. Muncel 1100 m şi Vf. Rusca 1300 m lângă localitatea Vadu Dobrii).

pens_panorama13Clima se încadrează în climatul continental moderat, caracterizat prin 3 luni reci şi umede şi 9 luni temperate.  Ultimii ani s-au caracterizat prin veri călduroase şi ierni geroase, cu tendinţe de schimbare datorată încălzirii globale, shimbare care s-a remarcat mai ales prin temperaturi în general pozitive în timpul iernii, lipsa zăpezii şi prin temperaturi foarte ridicate în timpul verii.
Numărul zilelor cu cer senin este de peste 100 pe an iar durata de strălucire a soarelui este de cca. 2000 ore / an.
Primăvara, luna martie este frumoasă şi senină, aprilie este în general cu multe zile cu cer acoperit,  iar luna mai este deosebit de frumoasă prin claritatea atmosferei.
Luna iunie este mai ploioasă, cu furtuni bruşte de vară şi cu cer în general acoperit dar în luna iulie vremea se îndreaptă de obicei în a doua jumătate şi se menţine frumoasă şi senină toată luna august şi uneori chiar toată luna septembrie.
În aceasta perioada de vreme frumoasă, cu multe zile senine sunt intervale mici de cca. 2-3 zile ploioase, cu cer acoperit.
Toamna este cu zile frumoase, de o mare claritate şi vizibilitate cum nu se intâlnesc vara, descoperind un peisaj de o frumuseţe deosebită.
Iarna, vremea este în general frumoasă cu cca. 10 zile cu cer acoperit.

drum_national_ghelari2

DJ 687E

Accesibilitatea în zonă. Cel mai important acces în zonă, este prin partea de nord, Municipiul Hunedoara, care atrage numeroşi turişti datorită Castelului Corvinilor, monument unic în România.
– Importante fluxuri de turişti sunt preluate din autostrada A1 (Sibiu-Deva, punctul de descarace Simeria) si drumul european E68 (DN7) Arad – Sibiu şi dirijate spre Hunedoara pe drumul naţional DN68B, un drum modernizat, cu 2 benzi pe sens.
– O altă posibilitate de a ajunge la Hunedoara este pe drumul judeţean DJ687, Călan – Hunedoara, care preia fluxurile de turişti care circulă pe DN66 Haţeg-Băcia (corespondent cu drumurile dinspre Petroşani şi Caransebeş).

pan_poienita_voinii3-2

Panorama asupra muntilor Poiana Rusca